procesul de faBRICAȚIE

Spre deosebire de vin, care poate fi considerat un organism viu până în momentul când este consumat, distilatul de vin nu trăie§te decât în butoi. Drept care calitatea lemnului și umiditatea interioară sunt fundamentale pentru produsul final.
Nu mai puțin importantă este îndemânarea specialiștilor de a selecta distilatele și de a le îmbina în acea proporție care să le ofere o armonie deplină. Acest procedeu este cunoscut sub numele de cupajare. Specialiștii Vinăriei-Bardar ce se ocupă de nemijlocit de aceste produse au o experiență de peste 25 de ani.

  • Temperatura optimă este între 15-22 °C.
  • Umiditatea optimă de păstrare este 70%-75%

La momentul de fata se produc mai multe tipuri de divin, diferențiate după:

  • vârsta / vechime divin
  • tip ambalaj
  • denumire serie

PARTEAINGERULUI

În procesul de maturare prin doaga de stejar se pierd aproximativ 3% din distilate anual-această pierdere este considerată partea “Îngerului”. Un butui umplut cu distilate anul acesta, ar rămâne pe jumătate plin peste 20 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *