RO | RU

Pentru a ajunge cel mai prețios divin Moldova și unul dintre cele mai scumpe din lume, băutura a fost învechită timp de 80 de ani în butoi de stejar francez care a fost mai întâi foarte bine uscat, pe parcursul a 9 ani.

Capodopera este confecționată la comanda șeicului arab نكتة أبريل (în traducere: Nuktat `Abril), unul dintre cei mai influenți oameni din Dubai. Sticla de divin face parte din colecția Bardar de 80 de ani, produsă în ediție limitată de 400 de sticle. Acest divin a fost pus la păstrare în butoaie de stejar chiar de către fondatorul Vinăriei Bardar, germanul Muller, în 1937. Decorată cu aur și diamante, prima sticlă din colecție cântărește în jur de 7 kilograme. Conținutul final de alcool este de 41 %.

Sticla în care este îmbuteliat divinul, a fost confecționată în Arabia Saudită, este placată cu aur galben de 24 karate, acoperită cu un diamant de 5,3 karate, doar piatra prețioasă fiind evaluată la aproximativ 800.000 de dolari.

La designul acestei opere de artă au lucrat bijutieri din Arabia Saudită, angajați la Palatul Șeicului. Sticla este lansată astăzi în Dubai, conducerea Vinăriei Bardar fiind onorată să participe la ceremonie.